dinsdag 15 juni 2010

Het pleit gewonnen!

Ik citeer Prof. Dr. L. De Catte, 15 juni 2010, 8u30: "We zullen het pleit gewonnen hebben"!!!! Ik kan je verzekeren dat die woorden als muziek in de oren klinken!!! Met een stevige heartbeat eronder :-)

Vanmorgen dus opnieuw een ritje naar Leuven gedaan, voor de wekelijkse controle. De nieuwsberichten gisteravond voorspelden al niet veel goeds over de route, maar vanmorgen vroeg ben ik op 1u30 flink in Leuven geraakt. De terugweg echter zag er om 6u30 al minder plezant uit, maar soit, dat waren zorgen voor een grote twee uur later.
6u45 arrivé @ UZ Leuven, aanmelden met SIS-kaart in het machien, koffieke uit den automaat en boek lezen. Eigenlijk ben je dan al vlug een uurtje later.
Rond 7u45 afgedaald naar -1, waar gynaecologie en alles daar rond zich bevindt, opnieuw aanmelden, om plotseling een gang verder gestuurd te worden!! Blijkbaar is gisteren de nieuwe echografieruimte in gebruik genomen en is er nu ook nog eens een ander onthaal waar we ons (nog maar eens) mogen aanmelden. Dus in plaats van wachtzaal C, was het nu in wachtzaal(tje!) B te doen.
8u15, Prof. Dr. De Catte laat mij binnen in de nieuwe ruimte, en alles ruikt ook echt nog naar nieuw!!! En oh ironie, ze lijden toch nog wel een beetje onder enkele kinderziekten ;-), maar soit, de echo kon beginnen!

Zijn eerste woorden (na "hoe gaat het?" en "is er nog veel activiteit?" natuurlijk) waren al positief: "het vocht is al beduidend verminderd" Eerste jeuj!! Na verdere controle van buikje (positief - tweede jeuj!), hartje (positief - derde jeuj) en hersentjes (ook positief - grote grote groooooote jeuj!) mogen we onze euforie weer wat uitbreiden!!! Er zijn echt heel goede perspectieven, als het zo verder evolueert!! Het pleit lijkt te zijn gewonnen (daar is dat muziekje weer ;-))!!!!!!!!!!!! Over een terugval spreekt hij zelfs niet meer, wel over nog 4-5 weken intensieve controle. Peuuuuuuut!! Boring! Maar tjah, als het slechts datgene is wat we verder moeten doen, dan is dat peanuts hé.

Vrijdag nog eens een "gewone" controle in Roeselare, want uiteindelijk kijken ze in Leuven niet naar lengte en gewicht en voetjes en neusje ;-) en dan dinsdag terug naar Leuven.

Geen opmerkingen: