woensdag 14 oktober 2009

In de pers ...

The story van MIJN boek continues ...

14 oktober - Het Nieuwsblad
"Roeselare publiceert verhandelingen over de stad"

Na een lange winterslaap gaat de stad weer systematisch verhandelingen van studenten voer de geschiedenis van Reoselare publiceren. Sofie Sap uit Hooglede beet de spits af.

ROESELARE - 'De verhandelingen werden gemaakt tussen 1970 en nu', zegt cultuurschepen Kris Declercq. 'De wachtlijst telt nog een veertigtal thema's. Het onderwerp voor 2012 ligt al vast: het is dan 140 jaar geleden dat het eerste binnenschip in Roeselare aanmeerde. Naar aanleiding daarvan wordt De ontstaangeschiedenis an het Kanaal 1830-1880 van Frans Acx gepubliceerd.'

In haar verhandeling beschrijft Sofie Sap in welke mate de vrouw over rechterlijke vrijheid beschikte in Roeselare tussen 1713 en 1748. 'Die periode is niet toevallig gekozen. In die periode was keizerin Maria Theresia aan de macht' getuigt de mama van twee kinderen. Ze doceert geschiedenis aan de Gentse universiteit (?????????????).(ik houd het graag bij personeelsadministratie binnen de Scholengroep Sint-Michiel, Roeselare ;-))
Het juridisch statuut van de vrouw in Roeselare, 1713-1748 is tegen 15 euro verkrijgbaar in de leeszaal van het stadsarchief dat twintig jaar bestaat.

[...]

1 opmerking:

Puitje zei

Amai proficiat met je nieuwe job hé !! Doceren aan de universiteit van gent dat kicked nogal een beetje meer ass dan personeelsadministratie in smi :)