woensdag 23 december 2009

Op de valreep!

De sneeuw begint geleidelijk aan te smelten, maar Daan en papa zijn er op de valreep toch nog in geslaagd een mooie grote sneeuwpop te maken!

Jong geleerd ...

Wij behoren nog tot het zeldzame ras die geen vaatwasmachine heeft ... Reden: Koen vindt dit een sociaal gebeuren ... uhu?! En de laatste dagen is hij er in geslaagd het nòg socialer en vooral familialer te maken ...
Koen "gaan jullie helpen afwassen met mama?"
Daan en Thilde "jaaaaaaaaaaaaa"!
Allemaal goed en wel dat ze nu nog heel enthousiast zijn om te helpen met mij, allemaal goed en wel als ze willen helpen vóór er nog moet gedweild worden. Maar als je dat juist allemaal gedaan hebt, en ze beginnen daar in dat schuim te pletsen, met natte lepels te zwaaien, een handdoek in het water te gooien, ... dan vervloek ik toch wel even dat fameuze idee van papa om hen te laten helpen ze!


Maar soit, jong geleerd is oud gedaan zeker?? En ooit mogen ze het helemaal alleen doen *grijns*! Tenzij we tegen dan al wat moderner zijn en ook de trotse eigenaar zijn van een vaatwasmachine!

vrijdag 18 december 2009

Sneeuwsfeerbeelden

Allé bon, de vakantie is begonnen, de sneeuw ligt er nog altijd, maar het zonnetje maakt veel goed!
Dus ben ik dan toch eens zo flink geweest eens buiten te komen, gewapend met de camera ...

Sneeuwpret?? NOT!!

Koning Winter is in het land! En hoe???
Ja, sneeuw is leuk en mooi ... als je binnen kan blijven! Maar als je er met de auto door moet, is dat PURE HEL! Woon je dan nog eens in een gemeente waar je ofwel omhoog, ofwel omlaag moet, dan is het nog meer ellende! In normale weersomstandigheden ben ik binnen het kwartier op mijn werk ... de winterprik van gisteren heeft mij meer dan een uur doen aanschuiven, en vooral nu en dan eens doen uitschuiven! Man man, mijn hart heeft ettelijke keren wat harder gebonkt dan anders. Gelukkig heeft het zout vlug zijn werk gedaan en was de sneeuw geen sneeuw meer, maar van die vuile vieze bruine smurrie! bah! bah bah!

En oh ja, sneeuw is leuk en mooi ... als je kinderen dat ook leuk zouden vinden... Thilde vindt sneeuw voorlopig even vies en raar als zand, dus trekt ze haar beentjes vlug in als je ook maar aanstalten maakt om haar op de grond te zetten. Daan klaagt nogal rap van koude handjes, ook al heeft hij dikke warme skiwanten aan ... de macht der gewoonte zeker om vlug weer in de warmte te kunnen zitten?
Misschien dat we hen in het weekend toch eens op de slee droppen? Indien (met de nadruk op indien!) mission completed, zullen er wel fotokes volgen ... hier en/of op facebook ;-)

vrijdag 11 december 2009

Writer's block?

Ik vrees dat ik het zal moeten toegeven ... ik kamp met een writer's block. Ok, er zijn al meerdere stille periodes geweest, maar nu weet ik echt niet meer wat ik hier in godsnaam nog kan komen vertellen. Natuurlijk zit Facebook daar voor een groot stuk tussen. Facebook gaat nu eenmaal vlotter, wordt meer bekeken, lokt meer reacties uit, vergt minder typwerk, ...

Maar eigenlijk gaat alles gewoon zijn dagelijkse gangetje en is het dus wat saai om daar over te vertellen? Daan vindt het gewoonweg nog steeds leuk op school (al zal de kerstvakantie een welkome uitrustperiode worden). Thilde wordt alsmaar meer peuter; enkel die pamperkont maakt van haar toch nog dat kleine meisje, mijn kleine poppetje, maar voor de rest is daar niks baby-achtig meer aan. Madam begrijpt alles, neemt nu en dan nieuwe woordjes op, maakt alles duidelijk met de nodige gebaren en uhuhuh's!

En verder? The usual stuff die de winter met zich meebrengt zeker? Om enkele voorbeelden te geven...
De voorbije twee weken hebben we het RSV-virus ontvangen, maar ook weer buiten gebonjourd met de nodige puffers, hoestsiropen, suppo's en vickssmeersels.
Die beruchte heilige man uit Spanje is er in geslaagd mijne living om te toveren in een nòg groter speelparadijs. Gelukkig hebben we nog een vrij hoekje gevonden (lees: planten een tijdelijk andere plaats gegeven) om ook wat kerstsfeer in de living te brengen!

Wat staat er nog te gebeuren? Vooral de kerstboom omsingelen met cadeau's; al vrees ik dat die pas op het laatste moment onder de kerstboom zullen liggen, want Thilde haar handjes zullen veel te veel "kittelen" om er vanaf te blijven ;-) Alhoewel!!! Onze stoere meid is toch niet zo stoer, als ze een kerstman-pop ziet ;-) Misschien dat die kerstman-pop als een goede herder over de cadeautjes kan waken :-)?

Voor de rest gaan we gewoon genieten van de vakantiedagen, van de leuke kerstsfeer en alles eromheen! En hopen op een witte kerst!

En voor het geval mijn writer's block in de eerste dagen niet opgelost geraakt ...
PRETTIGE FEESTDAGEN!!