donderdag 28 juni 2007

Verhuisd!!!


Ik voel mijne rug niet meer, ik voel mijn benen niet meer en ik voel mijn armen niet meer! Oorzaak: een namiddag en een voormiddag gesleurd met lessenaars, stoelen, kasten en borden (geen borden om uit te eten, maar krijtborden welteverstaan).De eerste vooruitzichten zagen er niet goed uit: we zouden lessenaar per lessenaar naar een andere locatie in de straat dragen!!! Halloooo, als je ziet wat er verhuisd werd, zul je zien dat dit geen al te interessant idee was.Dus heeft ons Sofieke de directeur en een collega naar de VABI gestuurd achter boerenkarren :-) om alles te verhuizen.

Ideaal zowel om meubels te verhuizen,

als om directeurs te verhuizen ;-) :-p

woensdag 27 juni 2007

Lang geleden ...

dat ik nog zo'n punten heb behaald !!!
80% voor Leerkracht en verantwoordelijkheid, 94% en den eersten voor Begeleiding, en 83% voor Didactische Competenties Algemeen. Dat laatste examen was het zwaarste, maar heb ik in no time ingevuld omdat ik zo vlug mogelijk weer bij Daantje wou zijn :p

Zou ik dan toch een goede leerkracht kunnen zijn ???

zondag 24 juni 2007

Als het batjes zijn ...

dan willen de meeste mensen echt wel batjes doen. Allen ten huize Mestdagh lukt dat niet zo goed. Met volle moed vertrekken ze naar de batjes en wat kopen ze dan??? Ah nieuwe collectie natuurlijk :-) De papa heeft nieuwe schoenen, en een nieuwe broek (die wel een beetje in korting was, maar omdat die moet ingekort worden, toch weer bijna de gewone prijs kost). Voor mama is er een t-shirt, cache-coeur en een bikini ;-) meegekomen naar huis. Maar het is ons wel gelukt om voor Daan schoenen te kopen tegen 50%!!!

Volgend jaar proberen we het nog eens ;-)

vrijdag 22 juni 2007

Ontslagen!!!

Uit het ziekenhuis!!! Woehoeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!
Na vier dagen overgeven, niet meer te willen drinken en diarree, werd het dinsdag plotseling hoog tijd om toch maar naar de kinderarts te gaan, die ons stante pede doorverwezen heeft naar spoed. Hij was nog niet echt aan uitdrogen toe, maar het feit dat hij 1 kg vermagerd was op die paar dagen was veel te veel om zelf weer op te halen (ook al heeft hij wel wat reserve aan zijn billetjes ;-) )
Maar uiteindelijk was het een hele opluchting om in het ziekenhuis te zijn, nu zou hij eindelijk weer op krachten kunnen komen, want echt heel vlug ging. Woensdag zag hij er wat minder ziek uit. Donderdag begon hij al wat te eten en sliep hij al heel wat minder. En vandaag kruipt hij hier weer rond en is de poes weer nergens meer op zijn gemak :-)

Nu nog enkele dagen op dieet, zodat zijn maagje en darmpjes weer helemaal terug in de plooi kunnen komen en dan kunnen we met een gerust gemoed op Bourgondisch weekend :roll:

zondag 17 juni 2007

De wasmachine draait op volle toeren...

want Daantje is goed ziek :( Gisteravond is hij wakker geworden en toen hij beneden kwam heeft hij in 1 uur tijd 4 keer zijn maagje geledigd. Vannacht heeft hij op dit regelmatige tijdstippen herhaald. Toen hij zijn flesje melk vanmorgen gretig uitdronk, dacht ik dat het ergste voorbij was, maar dat fles is er even vlot uitgekomen als het er in gegaan is. En ook de koorts is opgekomen, dus dan maar de dokter van wacht opgebeld. Hersenvliesontsteking werd onmiddellijk uitgesloten, hij heeft een onschuldige virale infectie.
Het ventje ziet er zo van af, weet niet wat er gaande is.... Ocharme mijn schatteke.

donderdag 14 juni 2007

Bedrukte sfeer

Vanmorgen op het werk aangekomen, klaar voor een nieuwe dag. Maar al heel vlug is de sfeer hier diep onder nul gezakt.
Gisteren is een collega na een lange slepende ziekte overleden. 33 jaar, papa van 2 kindjes van 4 en 7. Vorige maand waren we nog met z'n allen aan het hopen dat hij tenminste de communie van zijn oudste nog zou halen en dat heeft hij gelukkig nog mogen meemaken. Ook al wisten we dat het nieuws zou komen, het blijft heel erg pijnlijk eens het toch zo ver is ...
Ikzelf heb Wim niet gekend, hij was al ziek toen ik hier toekwam, maar toch doet het heel erg raar om een collega te verliezen!

dinsdag 12 juni 2007

1 down, 2 to go

Voilà, 1 examen al achter de rug en het was een makkie :-)
Ik weet dat ik 1 vraag zeker verkeerd heb, maar dat is echt wel voor discussie vatbaar. Ik heb dus niet geantwoord wat er in de cursus staat, maar volgens mij staat het in de cursus gewoon verkeerd :p Of is dat een te makkelijk excuus???

Ok, hier komt dan de passage die volgens mij voor discussie vatbaar is.
Het gaat over de toelatingsvoorwaarden om naar deeltijds beroepsonderwijs te mogen overstappen. Volgens de cursus twee voorwaarden:
- 16 jaar zijn, OF
- 15 jaar zijn en de eerste twee jaar van het secundair onderwijs, al dan niet met succes beëindigd
??????? Leg mij dan eens uit, wat die 16 jaar er dan nog toe doet, als je toch gewoon de eerste twee jaren mag klojen en doen wat je wil ???
Pff, ik ben precies al een leerkracht, die altijd zijn gelijk wil halen ... ;-)


Op naar het volgende examen, volgende week maandag!

maandag 11 juni 2007

Supermama!!

Ik stoef niet regelmatig met mezelf, maar deze keer mag het wel eens ;-)
De zaterdag ziet er bij mij meestal als volgt uit: zoveel mogelijk wassen, strijken, kuisen, eten maken, met Daan bezig zijn en breien ... :p Een rush tegen de tijd dus.

Maar wat als mama dan opeens moet studeren??
Oplossing:
- wasmachine laten draaien en daarna alles in de droogkast.
- Terwijl dat gebeurt en terwijl Daan slaapt: studeren. Maarrrrr gecombineerd met
breien, of tenminste een trui in elkaar zetten. Want om te studeren heb je nu
eenmaal je handen niet nodig, alleen moet je nu en dan eens je bladzijde omslaan.
- Eten maken was deze keer wat minder: kant-en-klare spaghettisaus gaan kopen
en opwarmen ;-) Maar de mannen hebben toch eten gekregen é
- Daan slaapt opnieuw: mama opnieuw studeren en trui afwerken.
- Gedaan met studeren, trui is af en Daan slaapt nog altijd: strijkplank en strijkijzer zo
opstellen dat je ook je samenvatting dicht bij je hebt en dus je les kunt herhalen!!!
- Daan wakker, naar de winkel met Daan, een beetje spelen met Daan.
- En dan beginnen aan de opkuis!!!

Het is bewezen: een vrouw kan ècht wel meerdere dingen samen doen ;-) En neen, dat hangt niet af van het aantal kookplaten :s

vrijdag 8 juni 2007

JA!

Neen, dit is geen oproep, noch een vriendelijk verzoek om voor SP.A te stemmen ;-) (want wegens een politieke broer te hebben, is het bij ons een ander kleurke).

Maar dit is het nieuwe woordje van ons Danemannetje!
Mama gaat 's middags de innerlijke mens gaan versterken, bij de oma waar Daan die dag is. En zoals elke dag vraagt mama of Daantje flink geweest is ... Normaal bevestigt oma dat wel hoor; maar gisteren vormden de stembanden van Daan een heel gemeende "JA" ... Tjah, daar heeft een trotse mama dan niks meer aan toe te voegen hé ;-)

donderdag 7 juni 2007

Kben een beetje jaloers ;-)

Bon, ik heb een nadeel gevonden aan in het onderwijs te werken: ge kunt niet eender wanneer een dagske congé vragen, tenzij je ziekte veinst natuurlijk ... Maar daarvoor ben ik precies te eerlijk ;)

Koen heeft het geluk om vandaag naar Roland Garros te kunnen gaan. Voor 50 eurootjes ziet hij de wedstrijd Ivanovic - Sharapova; Henin - Jankovic en de finale gemengd dubbel ... Ik ben jaloers!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vrijdag 1 juni 2007

La Bella Italia, here we come!!!
Want onze macho Daan (zie ook eens naar zijn superstoere macho-blik) heeft beslist dat hij zot is van spaghetti en pizza :-). Als hij een babymeisje ziet, zie ik hem denken "Ciao Bella", doet daarbij dada mèt een welgemeende grijns "Hasta la vista Baby" ;)