dinsdag 29 mei 2007

La patience de Juske ...

26 jaar geleden, toen het geduld werd uitgedeeld, werd ik niet uitgenodigd *snif, snif*. Ook de restjes werden niet aan mij gegeven :s met het gevolg dat ik geen, ik herhaal géén geduld HAD. En vooral dit laatste woordje is belangrijk: toen Daan vorig jaar zijn geduld moest gaan halen, werd er mij blijkbaar iets toegestopt *ikke blij*. Mjah, ik geef toe, in het verkeer, in de kassa, op heel veel plaatsen, komt het nog niet naar boven...

Want!! het was dus duidelijk breigeduld dat wij werd geschonken !! Ongelooflijk maar waar! En ik geniet er van!

Deze creaties staan ondertussen te pronken op mijn bescheiden palmareske:Ondertussen ben ik al een maand aan het zwoegen met breinaald en draad om Koen ook eens in het nieuw te steken (ocharme toch); maar omdat mijn engelengeduld, nu en dan nog eens blokkeert heb ik mij een naald nr. 7 onder de oksels gestopt en op drie avondjes tijd was er al een deel van mijn Teletubbie-pull af! (te zien in mijn brei-update-hoekske)
Ondertussen is het breigeduld weer opgeladen en kan ik weer vol goede moed verder! *ikke weer blij*

zaterdag 26 mei 2007

Daarvoor betaal je toch é ;)

... Om te staan kijken naar diegene die moet betaald worden:Maar eerlijk is eerlijk: onze slaafjes hebben vandaag goed gewerkt! :D


dinsdag 22 mei 2007

Iemand zin om te klinke(re)n


Wie zich geroepen voelt ... zaterdag om 7u beginnen we aan het leggen van onze 15.000 klinkertjes!!! ALLEN WELKOM ;D ;D

maandag 21 mei 2007

Ons ventje is 1 jaar geworden
Gisteren is ons manneke 1 jaar geworden!! En dat moest NATUURLIJK gevierd worden!

(Zaterdag de ganse dag in de tuin gewerkt, alle stoelen en tafels buiten, tentjes voorzien, maar helaas ... het heeft niet mogen zijn, de weergoden waren ons niet gunstig.)

Dus alle tafels en stoelen en alle versiering richting living:

Aangezien Daan precies niet zo geïnteresseerd was in zijn cadeautjes, heeft mama ze maar opengemaakt en dit zat er allemaal onder het mooie papier:En natuurlijk mocht er aan dit grote feest geen taart ontbreken:


vrijdag 18 mei 2007

In volle voorbereiding!!

De voorbereidingen zijn getroffen, want zondag is het feest!!! Ons Danemannetje wordt zondag 1 jaar!! Niet te geloven; alsof het gisteren was dat ik nu weeën begon te krijgen. En nu mogen we al slingers ophangen voor ZIJN feest!!
Het huis is gepoetst, het gras is afgereden en het kaartjestouw hangt in de lucht!! Morgen nog de ramen lappen, de tuinmeubels opstellen en de slingers ophangen! Get ready to partyyyyyyyyyyyyyyyy!!

woensdag 16 mei 2007

En dat is dan een leraar ... the sequel

Ik ben juist terug van de cursus "Didactische Competenties Algemeen" en opnieuw ben ik thuisgekomen met een fantastische anekdote. Binnen de kortste keren kan ik een boek gaan schrijven :)
De les van vandaag behandelde de media die kunnen aangewend worden tijdens een les. Eén daarvan zijn de transparanten. En deze keer was het docente herself die de hoofdrol mag spelen in mijn anekdote.
In de cursus stonden enkele tips waarop men moet letten om een goede transparant te maken:
- bondig
- gestructureerd
- ...
- vermijDT taalfouten !!!!!!!

dinsdag 15 mei 2007

En dat is dan een leraar ...

Gisteren tijdens de GPB-opleiding:
P.V.D., lompe boer eerste klas, waar ik nooit van mijn leven les van zou willen krijgen, heeft sinds kort - ongelooflijk, maar waar, een opdracht binnen het onderwijs. Hij geeft biologie ...
Tijdens de les "begeleiding" ging het gisteren over de 6 internationale gezichtsuitdrukkingen. Roept P.V.D. daar, lomp als hij is: "ik heb dat onlangs gegeven tijdens mijn les". "Ah" zegt de docent, "leg dan eens uit wat dat betekent". Antwoordt lomperik eerste klas "Mo, ik weet da nie meer, dat is al enkele weken geleden!"

vrijdag 11 mei 2007

GRMBL!!!!

Tis weer van dattem! Ik ben nog efkes gaan zien naar de lach van Mona, en ze zit me potver*** nog steeds uit te lachen :( :(

Au secours! Au secours! *heelergmeelijwekkendhulpgeroepvaneenkleintengermeisje*
Wie helpt me met de korting ??? Zaal 2, puzzel 22 ;) ;)

donderdag 10 mei 2007

My Reason

Liefste liefste liefste keppe!

We zijn vandaag 10 jaar samen en nog altijd even gelukkig . Zoals op onze trouw weerklonk: "You are the reason, you are the one"

Bedankt voor die tien mooie jaren samen, bedankt om zoveel tijd in ons huisje te willen stoppen, maar vooral bedankt voor ons prachtig zoontje!!!


Kus!En dit heb ik gekregen van mijn venteke:

woensdag 9 mei 2007

Meimaand = Feestmaand

Bij ons is de maand mei echt een feestmaand (en dus ook een dure maand ;)). Morgen vindt het eerste feest plaats, maar dat is er een onder ons tweetjes: morgen zijn wij al 10 jaar (niet te geloven zeg) een koppel.
Zondag mag ik mijn eerste echte moederdag vieren :); ben benieuwd wat Daan in elkaar zal geknutseld hebben ;) alhoewel ik al heel blij ben met een natte zoen!

Donderdag vieren we een eerste-communicantje in de familie, dus gaan we op een ander vieren;). Is ook eens leuk natuurlijk.

Maar zondag 20 mei is het belangrijkste feest van de maand: Daan wordt 1 jaar!!!! Spetterende party dus!! En dan volgt er 2 dagen later nog een mini-feestje; mijn verjaardag!

Nu maar hopen dat Frank Deboosere vlug mooi weer geeft, zodat al die feesten niet in het water vallen! Fingers crossed!

dinsdag 8 mei 2007

Mijn werk(klaag)muur

Zie hier mijn heel gezellige werkplek ... NOT! Ne mens zou er mottig van worden om hele dagen op die muur te zitten kijken. Als de mensen vragen waar ze mij kunnen vinden, moet ik antwoorden: "in hetzelfde kotteke als waar de kuisvrouw haar emmers en borstels zet"


En ik die dacht dat bureaus werden ingericht met kleurtjes die rustgevend werken en geen stress opwekken. Dat is blijkbaar niet weggelegd voor de ICT-dienst (waar ik als personeelsverantwoordelijke bijgesmeten werd)

Soit, na regen komt zonneschijn. Hier zal de zon hopelijk beginnen schijnen op 1 september, want dan verhuizen we naar een andere locatie ... een kleuterschool. Aan kleuren geen gebrek dan; tenzij ze ergens grijze verf in promotie vinden zeker ;)

maandag 7 mei 2007

Het is zover ...

Ik heb dan toch beslist om een blog te starten!
Momenteel is er nog maar weinig te lezen en te zien, maar ik doe mijn uiterste best om daar verandering in te brengen. Eerst nog wat zoeken en uitproberen; maar het komt goed. Ik n ber er van overtuigd!

Mijn bedoeling van deze blog is eigenlijk zoals iedereen die er één heeft: een mens moet ergens zijn ei kwijt kunnen ;) Dus: mijn dagdagelijkse beslommeringen, zoals mijn gezinnetje, mijn werk, mijn GPB-opleiding, mijn nieuwste hobby (breien), ...

Dus mensen, regelmatig komen lezen hé!!